Kako održivo komunicirati održivo?

Kako održivo komunicirati održivo?

Marija Pujo Tadić

Klimatske promjene, neograničeni rast i razvoj, pandemije, ekonomske i društvene krize – živimo u svijetu ubrzanih promjena koje ne čekaju na našu prilagodbu.

Klimatske promjene, neograničeni rast i razvoj, pandemije, ekonomske i društvene krize – živimo u svijetu ubrzanih promjena koje ne čekaju na našu prilagodbu. Bez kvalitetnog upravljanja informacijama u toj mreži brzih promjena dolazi do pojave lažnih vijesti, govora mržnje te netočnih činjenica koje mogu uzrokovati drastične društvene pokrete. Zajedništvo i jasnoća komunikacije stoga su nam potrebni više nego ikada prije.

Iako krize ne možemo sa 100% sigurnošću anticipirati, možemo stvoriti agilan društveni okvir koji će se brzo prilagođavati svim novim okolnostima. To zovemo održivim razvojem. Komunikacijski stručnjaci ovdje imaju ključnu ulogu – kao most između eksperata, opće javnosti i donositelja odluka koji će nas osvijestiti o tome zašto su nam u komunikaciji, kao i u poslovanju, potrebni okolišni, socijalni i upravljački kriteriji održivosti – ESG. O njima, ali i tome zašto je danas neizmjerno važno govoriti jasno, transparentno i otvoreno o klimatskim promjenama te koje uvjete za komunikacijsku struku donosi novo izvještajno razdoblje u okviru EU Zelenog plana, govorit će Marija Pujo Tadić, predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske promjene (IICA).