Izjava o privatnosti

Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s važećim europskim i hrvatskim propisima koji se odnose na zaštitu osobnih podataka, a napose u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka).

Koje osobne podatke obrađujemo?

Putem naše mrežne stranice prikupljamo i obrađujemo vaše ime i prezime, adresu, broj telefona, OIB, elektroničku adresu, podatke o članstvu u strukovnim udrugama ili fakultetu kojeg pohađate.

Možemo obrađivati i podatke o visini vaše kotizacije, te vremenu i načinu plaćanja.

Na mrežnoj stranici KOMferencije objavljujemo podatke i životopis predavača, panelista i moderatora radionica, uključujući i bivše sudionike KOMferencije (u rubrici „Arhiva“).

Na našoj mrežnoj stranici i kanalima društvenih mreža objavljujemo fotografije i video zapise s KOMferencije i pratećih događanja, kao i fotografije koje se odnose na naš rad i odnose s javnošću općenito. Neke od fotografija mogu sadržavati osobne podatke, te ih objavljujemo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i našom politikom privatnosti.

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi fotografija, odnosno drugog digitalnog sadržaja koji objavljujemo, slobodno nam se obradite.

Zašto obrađujemo osobne podatke?

Osobne podatke obrađujemo samo u svrhu održavanja KOMferencije, bez obzira da li je riječ o osobnim podacima predavača, panelista, moderatora ili sudionika.

Otkud nam vaši osobni podaci?

Na našoj mrežnoj stranici osobno unosite svoje podatke. Moguće je da vaše podatke unese i treća osoba, pogotovo ako je riječ o grupnoj prijavi (3+1 gratis). Jednako tako moguće je da vas prijavi organizacija čiji ste član ili zaposlenik.

Ukoliko je netko unio vaše osobne podatke bez vašeg znanja, odnosno protivno vašim željama molimo da nas kontaktirate bez odgode, kako bi pravovremeno riješili eventualnu spornu situaciju. Također provjerite s vašom organizacijom koje mjere zaštite podataka koriste i kako možete zatražiti ostvarenje svojih prava.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Vaše podatke čuvamo 60 dana od završetka KOMferencije, odnosno zahtjeva za uklanjanjem ili brisanjem podataka (ako je primjenjivo). Podatke o plaćanju čuvamo u skladu s propisima koji se odnose na računovodstvo neprofitnih organizacija.

Podatke o predavačima, panelistima i moderatorima radionica čuvamo trajno u arhivi, dok ih uklanjamo s mrežne stranice nakon proteka dvije godine.

Provjerite našu politiku privatnosti i ostale dokumente u kojima su pobliže navedeni rokovi zadržavanja.

Koristimo li vaše osobne podatke u neke druge svrhe?

Vaše podatke u pravilu koristimo samo u ono svrhu u koju su dani.

Na temelju Vaše izričite privole, osobne podatke možemo obrađivati u promidžbene svrhe, poput slanja newslettera.

Kome otkrivamo vaše osobne podatke?

U pravilu ne otkrivamo vaše osobne podatke trećim osobama, osim ako ne postoji valjani razlog i legitimni interes ili nas zakon ne obvezuje na drugačije postupanje, odnosno ako to ne zatražite osobno, pisanim putem.

Kolačići (Cookies)?

Naša mrežna stranica koristi kolačiće, kao skoro sve mrežne stranice, s ciljem da vam omogućimo najbolje moguće korisničko iskustvo. Također koristimo kolačiće za anonimno prikupljanje statističkih podataka koji su nam potrebni za poboljšanje funkcionalnosti i sigurnosti naše web stranice.

Ukoliko želite, možete posebno dopustiti kolačiće za oglašavanje, koji su prilikom vašeg prvog posjeta web stranici isključeni sve dok ih osobno ne dopustite.

Kolačići su mali dijelovi informacija koji se pospremaju na vaše računalo ili mobilni telefon kada pretražujete mrežnu stranicu. Možete ih isključiti u postavkama svojeg mrežnog preglednika. Ukoliko to učinite najvjerojatnije ćete ograničiti funkcionalnost naše mrežne stranice, kao i ostalih mrežnnih stranica koje ćete otvarati u tako podešenom mrežnom pregledniku.

Vaša prava i kako ih ostvariti?

Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja o zaštiti osobnih podataka i o vašim pravima u vezi osobnih podataka.

Imate pravo dobiti potvrdu da li obrađujemo vaše osobne podatke ili ne. Ako ih obrađujemo, možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima uz naznaku svrhe obrade, kategorija osobnih podataka o kojima je riječ kao i o eventualnim primateljima, te pravnoj osnovi za takav prijenos.

Također, pod određenim uvjetima imate pravo na ispravak svojih osobnih podataka, odnosno ograničavanje obrade osobnih podataka ili njihovo brisanje, odnosno prenošenje trećima.

Vaša prava možete ostvariti podnošenjem zahtjeva putem adrese elektroničke pošte: KOMferencija@huoj.hr ili pisanim putem na našu adresu Hrvatska udruga za odnose s javnošću, Ilica 5, 10000 Zagreb, uz naznaku „zaštita osobnih podataka“.

Uvijek se možete obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), kao nadzornom tijelu zaduženom za zaštitu osobnih podataka u Republici Hrvatskoj.

U Zagrebu, 1. prosinca 2018.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću