O KOMferenciji

Zahvaljujući razvoju novih tehnologija, komunikacijskih kanala i alata polako se brišu granice u komunikacijama svih vrsta, a tradicionalnih podjela gotovo više i nema.

Cjelovita (integrirana) komunikacija danas je više nego ikad prije temelj svakoga komunikacijskog procesa. Međutim, odnosi s javnošću dio su komunikacijske mješavine koja ponajprije upravlja područjem utjecaja i promjena stajališta.

Stoga ove godine na KOMferenciji želimo govoriti o utjecaju odnosa s javnošću na organizacije, njihove procese i odluke, politiku, medije, gospodarstvo i društvo. Važno je znati kako se koristiti utjecajem, kako pomoći boljemu poslovanju, kako unaprijediti javni dijalog i kako razviti bolje društvo u cjelini.

Kao i prošle godine, okupit ćemo profesije kojima su komunikacije i javno mnijenje veoma važni. Na četirima predavanjima, četirima panelima te na više od dvadeset debata, predstavljanja istraživanja i radionica ugostit ćemo stručnjake iz Microsofta, Edelmana, Brunswicka i mnogih drugih velikih tvrtki i agencija.

Ponovno ćemo razgovarati s predsjednicima uprava o tome koliko su im važne komunikacije i slušaju li savjete svojih komunikacijskih stručnjaka. Razgovarat ćemo s najpoznatijim hrvatskim poduzetnicima i inovatorima te provjeriti koliko su upravo odnosi s javnošću utjecali na uspjeh njihovih tvrtki.

Tema jednoga od ključnih panela bit će važnost i utjecaj komunikacije u procesu predsjedanja Hrvatske Europskom unijom.

Konačno, s obzirom na temu konferencije, zanimaju nas utjecajnici, pa ćemo u posljednjemu panelu okupiti neke od najvažnijih hrvatskih utjecajnika (eng. influencers).

Na konferenciji će se usto odvijati radionice posvećene zaštiti osobnih podataka, natječajima za poslove iz područja odnosa s javnošću u javnome sektoru, uporabi digitalnih medija u odnosima s javnošću, jeziku odnosa s javnošću, etici te mnogim drugim temama. Tijekom obaju prijepodneva predstavit će se agencije i medijske kuće koje će u specifičnome, kratkom obliku predstaviti što rade.

Utjecaj znači i veliku odgovornost. Nikad ga se ne smije zloupotrebljavati. Treba ga uvijek jasno i otvoreno prikazati. Želimo istaknuti koliko je utjecaj komunikacija važan u svakome poslu i u svakoj interakciji. Nadamo se da će i ovogodišnja KOMferencija biti važan korak u tome smjeru.