Paneli & Co

PiaRičigin - Što novinari zaista misle o PR-ovcima?

PiaRičigin - Što novinari zaista misle o PR-ovcima?

SUPERB poslovi i budućnost rada u Hrvatskoj

SUPERB poslovi i budućnost rada u Hrvatskoj

Kako bi olakšali organizacijama razmišljanje o tome što čini dobar posao i pomogli u dizajnu dobrog posla, naši panelisti i članovi Business Psychology Laba razvili su SUPERB model kvalitete poslova. SUPERB model sažima pedesetak godina psihologijskih istraživanja o tome što neki posao čini motivirajućim i privlačnim radnicima, odnosno što posao treba sadržavati kako bi povećao radni angažman, produktivnost i zadovoljstvo. U sklopu panela, dr. sc. Mitja Ružojčić će prvo izložiti rezultate najnovijeg istraživanja BP Laba i Hendala i prikazati kakva je situacija kod hrvatskih radnika po pitanju SUPERB aspekata posla. Panelisti će zatim raspraviti rezultate i njihove implikacije na buduće izazove na hrvatskom tržištu rada (npr. dolazak stranih radnika i daljnje iseljavanje hrvatskih radnika, utjecaj umjetne inteligencije na radnike i organizacije).  

Po` ure torture

Po` ure torture

KOMferenciju otvara troje Splićana, influencerica i televizijska zvijezda Marijana Batinić, nekadašnja blogerica i producentica, a danas sretna stay-at-home splitska mama Petra Nižetić Mastelić i glazbenik i (teksto)pisac i TBF-ovac Aleksandar Saša Antić – ili Alejuandro Buendija. KOMferencija je nakon više od desetljeća napokon u Splitu pa će nam upravo ove tri splitske legende pomoći razbuditi PR-ovce u publici jutarnjom ćakulom o njihovim zanimljivim životnim i karijernim odabirima. Malo će nam pričati o tome kako ih je život odveo na pozornicu, u glazbu, pred kamere, na društvene mreže… Koliko je Splita u njima i njih u Splitu, i koliko (im) je u šušuru javne eksponiranosti (bilo) važno ostati svoj(a). I, naravno, jer je istina tema ove KOMferencije, koliko (im) vrijedi autentičnost i istina u komunikaciji s fanovima, followerima, medijima, publikom.

Igra roknrol cijela ex Jugoslavija

Igra roknrol cijela ex Jugoslavija

Dinamična vremena trebaju otvorene umove. PR više nije samo PR, komunikacijski stručnjaci nadrasli su vlastite strukovne i teritorijalne okvire, stari modeli suradnji između agencija i klijenata više ne funkcioniraju. Regija je ponovno u fokusu, kako se u tome snalazimo, koliko smo slični, a koliko različiti, što od nas traži tržište i koliko dobro se u tome snalazimo? Odgovore na ova pitanja nude vodeći PR stručnjaci iz Hrvatske i regije.

Feminism as a foreign policy

Feminism as a foreign policy

Veleposlanik Njemačke u Hrvatskoj dr. Christian Hellbach, veleposlanica Kanade u Hrvatskoj Jessica Blitt i rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samardžija u razgovoru s Hrvojem Krešićem s NOVE TV reći će nam istinu o tome što je to feministička vanjska politika. Govorit će o tome što to danas feminizam doista postiže u globalnom političkom kontekstu, a što u onom akademskom. Osvrnut će se i na to kako na ovaj fenomen gledaju konzervativni globalni glasovi, kao i može li feminizam doista utjecati na globalni mir i ekološki integritet, ali i zašto se, kako i s kojim krajnjim ciljem bori protiv patrijarhalnih struktura moći.

Istina o trapu

Istina o trapu

Trap je vodeći žanr u popularnosti među generacijom z i odavno već prelazi okvire glazbe te ulazi u domenu pop-kulture i životnog stila, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Potvrda tome su milijunske brojke slušanosti na streaming i video platformama, kao i rasprodane koncertne dvorane i klubovi nove generacije domaće glazbene scene. Tko su ti novi glazbeni heroji, zbog čega imaju rasprodane koncerte diljem Hrvatske i regije te zašto se često brkaju trap i trap cajka samo su neka od pitanja na koja će odgovoriti panel "Istina o trapu".

Panel će biti predstavljen u obliku razgovora između Hiljsona Mandele, glazbenika, autora, člana trap kolektiva KUKU$ i jednog od vodećih imena trap žanra u Hrvatskoj te Željke Rudar, PR menadžerice diskografske kuće i booking agencije yem te vlasnice PR agencije by the way. agency.

The truth about our cities

The truth about our cities

Dva posve suprotna lika - vrlo uspješan manager koji je stvorio Mercator i s druge strane vrlo uspješan znanstvenik koji je tragao za Božjom česticom.

Zoran Jaković, već je 11 godinu gradonačelnik Ljubljane, glavnog grada Slovenije, za koju svi kažu da je danas grad primjer svima. Od toga kako pristupaju razvoju od toga kako su riješili problem smeća. Ivica Puljak je dvaput od 2021. dobio povjerenje Splićana da Split, drugi najveći hrvatski grad, povede u jednom novom smjeru, različitom od svega dosad. Splićani žele promjenu nabolje, no je li to moguće provesti i kako? Pola sata će biti premalo za čuti što nam ova dva vrhunska sugovornika imaju za reći.  

Istina o (weekend) konferencijama

Istina o (weekend) konferencijama

Dunja Ivana Ballon izvršna je direktorica Hrvatske udruge za tržišno komuniciranje (HURA!) i direktorica festivala Dani komunikacija, Nevena Rendeli Vejzović jedna je organizatora Weekend Media Festivala i pokretačica Women's Weekenda, a Romana Ban kreatorica sadržaja na Split Tech City Festivalu. S ovim će neumornim kreativkama i radnicama razgovarati potpredsjednica Upravnog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću Marina Bolanča i saznat će sve o tome odakle ne crpe energiju i kreativnost, gdje su u svemu tome (organizacijski i sadržajno) muškarci, jesu li konferencije i festivali na svom vrhuncu kao koncept pa idu svome kraju – ili ćemo ih posjećivati još dugo, dugo…

Greenwishing - are we?

Greenwishing - are we?

Istina (i laži) o europskim fondovima

Istina (i laži) o europskim fondovima

Andrea Čović Vidović, ovogodišnja volonterka u ulozi programske direktorice #KOMferencije, razgovara s dvojicom ministara, Marinom Piletićem i Šimom Erlićem, o hrvatskim istinama i zabludama o europskim fondovima. Od ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Piletića, nekad gradonačelnika Novske, i ministra regionalnog razvoja i fondova EU Erlića, nekad zadarskog pročelnika za fondove, publika će saznati kako to Europa kapilarno utječe na rast i razvoj i najmanjih sredina u Hrvatskoj. I koje su sve zablude o fondovima čuli u svojoj karijeri. I zašto su EU procedure tako komplicirane, i čemu služi Ured europskog javnog tužitelja. I povlači li Hrvaska dobro ta europska sredstva, i što to „povlačenje“ sredstava uopće znači.

Dalmacija živi (kroz) festivale

Dalmacija živi (kroz) festivale

Dalmacija živi kroz i za festivale - teza o kojoj će tijekom KOMferencije raspravljati organizatori festivala koji se održavaju u Dalmaciji, a od kojih svatko ima svoju posebnu programsku, geografsku i žanrovsku perspektivu.

O fenomenu festivala u Dalmaciji i onome "danas ti svako selo u Hrvatskoj ima svoj festival" razgovarat ćemo s predstavnicima četiri festivala, koji svojim radom značajno doprinose razvoju publike i kulturnoj i zabavnoj ponudi dalmatinskih otoka, obale i Zagore.

Ovaj panel ugostit će Aleka El Kazala iz Ultra Croatia, Antonia Franića iz KulaKula festivala iz Trogira, Jelenu Pavlinušić is SARS festivala iz Sinja, a razgovor će voditi Marko Boko iz Graffiti na Gradele festivala iz Bola na Braču.

Odnos Dalmacije i festivala prvenstveno ćemo raspraviti kroz perspektivu glazbenih festivala, pritom nimalo zanemarujući i doprinos festivala s drugačijim programskim smjernicama - a u fokusu će biti njihov doprinos razvoju lokalnih zajednica, kulturnog turizma i brendiranja pojedinih destinacija ili same regije, kao i izazovi poput financiranja, odnosa s lokalnim vlastima i lokalnim stanovništvom.

 

 

Winning the Narrative: How Great Powers Use Strategic Communications to Project Influence Abroad

Winning the Narrative: How Great Powers Use Strategic Communications to Project Influence Abroad

U eri pojačane konkurencije, kako velike sile poput Narodne Republike Kine, Rusije i Sjedinjenih Država koriste informacije i druge alate za promicanje preferiranih narativa kod stranih vođa i javnosti? Na koji su način ovi akteri slični ili različiti u ciljevima kojima teže, sredstvima koja koriste i rezultatima koje postižu svojim strateškim komunikacijskim naporima? Ovaj će razgovor pomoći da dekodirate, usporedite i odgovorite na utjecaje velikih sila diljem svijeta, razmotrite ranjivosti u Hrvatskoj i izgradite otpornost na manipulaciju informacijama.

O autentičnosti, generaciji Z i "hookovima": TikTok kao oblik marketinške komunikacije

O autentičnosti, generaciji Z i "hookovima": TikTok kao oblik marketinške komunikacije

Moderiran od strane Karla Krznarića, ovaj panel okuplja kreatore iz Crew zajednice i članove Crew Corew tima - Dijanu Domonkoš, Antonija Ereša, Petru Čolak i Daria Marčaca, koji će raspravljati o korištenju TikToka kao snažnog alata za marketinšku komunikaciju. Fokusirajući se na autentičnost, pristup generaciji Z i stvaranju zanimljivih 'hookova' koji privlače i zadržavaju pažnju, panel će istražiti efektivne strategije za angažiranje mlade publike na TikToku. Diskusija će se dotaknuti trenutnih trendova i izazova u stvaranju privlačnog sadržaja, te kako TikTok može poslužiti kao platforma za izgradnju snažne veze s ciljanom publikom.

Neuspjehom do istine

Neuspjehom do istine

Strah vas je "što će svijet reći ako ne uspijete"?

Niste jedini, živimo u društvu koje ima nisku toleranciju na neuspjeh iako je jedini neuspjeh odustajanje prije nego što ste uopće pokušali. Možda vas priče trojice menadžera potaknu da "izađete iz ormara". Kako su griješili, što su naučili iz tih grešaka i je li neuspjeh zapravo samo odgođeni uspjeh, čut ćemo od onih koji su išli dalje kada bi većina nas odustala.

Komunikatori_ce godina: Istina će nas spasiti

Komunikatori_ce godina: Istina će nas spasiti

Nagrada Komunikator godine Hrvatske udruge za odnose s javnošću dodjeljuje se već 15 godina, a i mimo same struke PR-a i komunikacija, u široj javnosti, nagrada je već postala prepoznatljivi brand.

Na ovom, za HUOJ porukom i fokusom zapravo središnjem panelu konferencije razgovaramo s dobitnicima nagrade za 2023., veleposlanicom u Ukrajini Anicom Djamić, za 2022., dogradonačelnicom Gline Brankom Bakšić Mitić, i za 2021., liječnikom i influencerom Natkom Beckom. U svom razgovoru s voditeljicom Dalmatinske podružnice HUOJ-a Vlatkom Vučić Marasović, ove će HUOJ-eve laureatkinje i laureat, komunikatorice i komunikator godine, reći više o tome ne samo kako komunicirati, već i kako i zašto birati djelovati, živjeti svoju autentičnost kroz svoje javne pozive i svatko kroz svoj tako različit i na različite načine važan prostor javnog djelovanja.

K´o žena: Skalinade - korporacijske i civilizacijske

K´o žena: Skalinade - korporacijske i civilizacijske

 

Nagrađivani radijski show Radija Korčula „K'o žena“ stiže na KOMferenciju! Katarina Slejko i Dora Lozica, Korčulanke i radijske voditeljice – ali svaka uz to još i puno drugih lipih karijernih stvari –razgovarat će s Nevenom Crljenko, naše gore listom u globalnom korporativnom biznisu s bogatim iskustvom u nevladinom sektoru i vrhunskom intelektualkom. Nevena je potpredsjednica za odnose s javnošću u globalnoj korporaciji Philip Morris International, a nedavno je privukla pažnju hrvatske javnosti i PR profesionalaca kampanjom koju je sama financirala, a kojoj je cilj bio kritizirati otvoreni seksizam u komunikaciji jednog trgovačkog lanca.

Istina (i laži) o Europi na Zapadnom Balkanu

Istina (i laži) o Europi na Zapadnom Balkanu

Istina o politici - u Akademiji za politički razvoj

Istina o politici - u Akademiji za politički razvoj

Akademija za politički razvoj (APR) hrvatska je škola Vijeća Europe koja kroz svoje aktivnosti djeluje na razvoju demokratskih vrijednosti pluralizma, tolerancije i dijaloga u hrvatskom društvu.

Od osnivanja 2004., kroz godišnji program APR-a prošlo je i svoje vještine javnog djelovanja usavršilo više od 500 lidera i profesionalaca iz različitih sektora. Ima ih iz znanosti, zdravstva, biznisa, neki su od njih komunikatori, neki novinari, a neki političari. Na ovom panelu, svi redom APR-ovci, sudjeluju upravo potonji, premijerska kandidatkinja i saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić, gradonačelnici Rijeke i Pule Marko Filipović (SDP) i Filip Zoričić (nezavisni), a moderira ga Damira Gregoret Bobić. Naravno, također APR-ovka. A misija joj je za vrijeme panela od svih prisutnih „izvući“ više o tome kakva to Chatham House istina vlada u APR-u da HDZ, SDP, Možemo!, centristi, liberali… sudjeluju u istim raspravama, izlaze u iste klubove i tolerantno, s razumijevanjem, ponekad i harmonično koegzistiraju unutar APR kruga.

AI i istina

AI i istina

Istina o splitskom teatru: kako je u malu uša Đava

Istina o splitskom teatru: kako je u malu uša Đava