Bojana Mandić

 Bojana Mandić

Upravljate li krizom ili ona upravlja vama?

Niti jedna organizacija nije otporna na krizu. Pitanje nije hoće li se kriza dogoditi, nego kad će se dogoditi i koliko uspješno će organizacija upravljati njome.

Kineski simbol za krizu sastoji se od dva znaka. Jedan predstavlja opasnost, a drugi priliku. U krizi budite svjesni opasnosti – ali prepoznajte i priliku”, rekao je američki predsjednik John Fitzgerald Kennedy objašnjavajući dvostruku prirodu krize.

Uspješne organizacije vrlo dobro znaju koliko je uspješno upravljanje krizom presudno kako bi se minimizirale opasnosti i posljedice za reputaciju organizacije i za sve dionike koji su uključeni i pogođeni kriznim događajem.

Da bi se uspješno upravljalo krizom, komunikacija je ključna. Ona mora biti pravovremena, točna, transparentna, prenesena odabranim kanalima i relevantnim javnostima. Kvalitetno upravljanje krizom počinje u fazama planiranja, identifikacijom potencijalnih problema i mogućih ishoda kao i implementacijom kriznog komunikacijskog plana kako bi se minimizirala šteta i negativne posljedice.

Trening simulacije krize pomaže u učinkovitoj kriznoj komunikaciji koja može doprinijeti uspješnijem upravljanju krizom. Jedan takav trening jest i Crisis Simulation - interaktivni softver za simulaciju krize i alat za procjenu spremnosti tima na upravljanje kriznim događajem. Kroz simulaciju se prati i evidentira pripremljenost tima na krizu, uspješnost upravljanja stresom te detektira prostor za unapređenje. Uči se kako brzo i smisleno organizirati tim, donositi odluke i zauzeti poziciju s obzirom na tip i intenzitet krize. Namijenjen je svima, a prvenstveno je koristan top menadžmentu, komunikacijskim stručnjacima i donositeljima odluka unutar organizacija.