Vali Marszalek

Izvršna direktorica Global Compact mreže Hrvatska Vali Marszalek

Obnaša funkciju izvršne direktorice Global Compact mreže Hrvatska i savjetnice za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje Hrvatske udruge poslodavaca.

 UN Global Compact inicijativa je Ujedinjenih Naroda za održivi razvoj i korporativnu održivost, najveća takva inicijativa u svijetu, brojeći preko 13000 članica, kako iz poslovnog sektora (njih 10000), tako i iz civilnog sektora, akademske zajednice, udruga, gradova i drugih ključnih dionika društva. Kao izvršna direktorica lokalne mreže inicijative, Global Compact mreže Hrvatska (Global Compact Croatia Executive Director), Vali se bavi pitanjima održivosti i Ciljeva održivog razvoja, posebno vezano za poslovni sektor, te svim temama iz domene održivog i društveno odgovornog poslovanja.

 

Široki raspon tema kojima se Vali bavi uključuju: Razumijevanje i integriranje ciljeva održivog razvoja u korporativne strategije, SDG Leadership, Ljudska prava, Žene u businessu, te Korporativno izvješćivanje prema ciljevima održivog razvoja, u svrhu kojeg je ove godine sudjelovala u izradi Nacionalne studije o nefinancijskom izvješćivanju u Hrvatskoj za 2017. i 2018. godinu, te krenula s intenzivnim radionicama s članicama Hrvatske udruge poslodavaca na temu izvješća o održivosti.

 

Na temu Žena u businessu Vali je uključena u sve aktivnosti HUPa i UN Global Compacta koje su orijentirane na postizanje bolje zastupljenosti i liderstvo žena u poslovnom svijetu, kao što su HUPova Inicijativa 30%, HUP Baza poslovnih žena, Načela osnaživanja žena UN Global Compacta i dr.

 

Vali sudjeluje na konferencijama i panel raspravama na navedene teme, time aktivno pokušavajući približiti ciljeve održivog razvoja i prioritete Agende 2030 poslovnom sektoru, te podržati članice Hrvatske udruge poslodavaca i UN Global Compacta u njihovu ispunjenju.

Načela osnaživanja žena za postizanje POSLOVNOG USPJEHA i ciljeva održivog razvoja!

Čelnici iz političkog i poslovnog svijeta na Generalnoj su skupštini Ujedinjenih Naroda 25. rujna 2019. godine pozvali na veće mjere uklanjanja prepreka ekonomskom osnaživanju žena i istaknuli važnost djelovanja na području ravnopravnosti spolova na radnom mjestu, tržištu i u zajednici kako bi se ubrzale promjene i napredak prema Agendi 2030.

Na seminaru ćemo prikazati kako proći procjenu trenutnih politika i programa organizacije, definirati područja za poboljšanje i identificirati mogućnosti za postavljanje budućih korporativnih ciljeva. Cilj je prikazati stvarni mjerljivi napredak ka ravnopravnosti spolova koji vodi boljim poslovnim rezultatima i održivosti.

 

Jer održivo i uključivo poslovanje je PAMETNO POSLOVANJE!