Esther Vidošević

Pravna savjetnica za globalne komunikacije, Philip Morris International Esther Vidošević

Pravna je savjetnica i dio tima koji pruža podršku odjelu globalnih komunikacija društva Philip Morris International Inc. (PMI).

Njene odgovornosti sežu od savjetovanja po pitanjima svakodnevne komunikacije na društvenim mrežama, odnosa sa globalnim medijima, reaktivnih komunikacija, do strateških komunikacija i kampanja. Radom u PM Zagrebu započinje 2006. godine kao pravni analitičar, a po povratku sa privremenog upućivanja u operativni centar PMI-a u Švicarskoj, gdje savjetuje globalni odjel zadužen za istraživanje tržišta, 2009. godine preuzima ulogu upravljanja pravnom službom za regiju Središnja Europa – Jug.

 

Kao dio globalnog PMI odjela za pravo i usklađenost, radi na brojnim projektima za obrazovanje pravnika. S promjenom fokusa kompanije na inovativne alternative pušenju, 2016. godine, pridružuje se globalnom tima koji kreira znanstveni kurikulum za pravnike te predvodi istraživanja i komunikacijske inicijative vezane uz prava potrošača i regulativu inovacija.

 

Neposredno prije prelaska na poziciju savjetnika za globalne komunikacije, kao Direktor za Regulatorne Strategije razvija ključne pozicije kompanije na području inovativnih proizvoda. Prije dolaska u PMI, Esther je radila u odjelu za porezne i regulatorne usluge u društvu PricewaterhouseCoopers u Zagrebu.

Let's talk

Od bez komentara do imamo nešto za reći. Zašto bi ih se trebalo čuti i koja je njihova priča?

Kako odgovorno komunicirati?  Što općenito kao komunikatori trebamo znati o zakonima i koja je uloga pravnika u komunikacijama reći će nam pravna savjetnica za globalne komunikace društva Philip Morris International Inc. - Esther Vidošević