Sport u pandemiji – Kako je huk s tribina zamijenio muk?

Sport u pandemiji – Kako je huk s tribina zamijenio muk?

Sport se igra zbog publike, a sportaši i sportske momčadi svoj brend grade kroz svakodnevnu komunikaciju s navijačima. Direktna komunikacija s fanovima, medijsko praćenje sportaša i njihovih uspjeha, publika na tribinama sportskih natjecanja – sve je to u pandemiji bilo gotovo pa nemoguće.

Takva ograničenja utjecala su i na financijsko stanje u sportu, u vremenu kada se domaći sport već nalazio u brojnim problemima.

Sport je jedna od industrija koju je pandemija okrenula naglavce u svakom pogledu. Unatoč tomu, u vrijeme pandemije ipak su održana brojna natjecanja, pa čak i Europsko nogometno prvenstvo te Olimpijske igre.

Kako su se sportaši i sportski kolektivi snašli u takvim uvjetima, je li došlo do otuđenja publike i navijača od sporta i sportaša ili su se još snažnije povezali? Hoće li se zbog pandemije zauvijek promijeniti način komunikacije sa sportskom publikom ili će se sve vratiti „staro normalno“? Koliko su i na koji način sportaši i sportski kolektivi komunicirali s medijima i  svojim fanovima u pandemijsko doba te što su iz toga naučili?

PANELISTI: Tomislav Pacak, Bruno Kovačević

MODERATOR: Filip Orlić